Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Τα παιδιά του Πειραιά

Τι κι αν δε μένω στον Πειραιά, τυγχάνει να συχνάζω σε αρκετά ωραία μέρη του και γι αυτό θα σου τα παρουσιάσω ευθύς αμέσως!

Ο Πειραιάς έχει πολλά κρυμμένα και φανερά σημεία που πρέπει να επισκεφθείς! Τώρα που είναι καλοκαίρι και εφόσον βρίσκεσαι στην πόλη, επιβάλλεται να τα ανακαλύψεις…



Εμβληματικό σημείο για τον Πειραιά είναι το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το οποίο άνοιξε και πάλι αυλαία στις 22 Οκτωβρίου 2013 έπειτα από 14 χρόνια που παρέμεινε κλειστό για την πλήρη ανακαίνιση και αποκατάστασή του. Μπορεί τώρα να μην πετύχεις καμία παράσταση μιας και είναι καλοκαίρι αλλά μπορείς να κάνεις μία βόλτα στην Ηρώων Πολυτεχνείου και να βγάλεις φωτογραφίες μπροστά από το στολίδι του Πειραιά, γιατί το βράδυ είναι φωτισμένο θυμίζοντας την επιβλητικότητά του.



Αν σε κούρασε η βόλτα στην Ηρώων Πολυτεχνείου, δεν έχεις παρά να κατηφορίσεις στη Βασιλέως Γεωργίου μέχρι να συναντήσεις την περίφημη Pizzoteca. Άρωμα και γεύση Ιταλίας σε ένα μαγαζί. Μην ξεχάσεις να παραγγείλεις σκορδόψωμο με μοτσαρέλα,  ντομάτα και βασιλικό!

Προχωράμε πιο νότια γιατί η επόμενη πρόταση αφορά στη Μαρίνα Ζέα. Για τους κατοίκους της περιοχής  «Πασαλιμάνι».  Η κοσμοπολίτικη αύρα και η θέα στα κότερα που είναι αραγμένα στη Μαρίνα, σε κάνουν να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε νησί. Στη Ζέα πέρα από τα καφέ και τα εστιατόρια μπορείς να κάνεις και μία εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο.  

Μετά ένας καφές το απόγευμα ή ένα ποτό το βράδυ στην Πισίνα είναι κάτι παραπάνω από υποχρεωτικό. Χαλαρώνεις βλέποντας από τη μία τη θάλασσα και από την άλλη την πισίνα δίπλα σου! 


Για να μην πιεις το ποτό σου όμως «ξεροσφύρι» πήγαινε μία βόλτα στου Μπαρμπαδήμου. Εκεί οι μυρωδιές της Πόλης και του παραδοσιακού κεμπάπ θα σε αιχμαλωτίσουν.

Τελευταία αγαπημένη μου γειτονιά στον Πειραιά είναι το Μικρολίμανο. Αν είσαι λάτρης των θαλασσινών και της αστακομακαρονάδας, εδώ είσαι. Ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα με νόστιμους μεζέδες εκτείνονται κατά μήκος του Μικρολίμανου. Αν πάλι θέλεις ένα χαλαρό καφεδάκι προχώρησε λίγο πιο κάτω και θα βρεις τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά και το ομώνυμο café. Δεν πειράζει που δεν είσαι μέλος και δε θα κάτσεις στη VIP περιοχή. Η ατμόσφαιρα, η διακόσμηση και το σκηνικό είναι τέλεια και για εμάς τους κοινούς θνητούς.




Βλέπεις λοιπόν ότι οι επιλογές είναι αυξημένες…ο Πειραιάς εκτός από πολυτραγουδισμένος είναι πια και πολυσύχναστος! Οι γωνιές του σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις…  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου