Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Καλοκαιρινό γιαουρτόγλυκο με μόνο 2 υλικά!



Είναι η τέλεια πρόταση για ένα δροσερό, ελαφρύ και καλοκαιρινό επιδόρπιο! Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και τα υλικά ελάχιστα και πολύ φτηνά. Είναι από τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά γλυκά. Το έφτιαξα χτες και σας παρουσιάζω τη φωτογραφία που τράβηξα με το ανάλογο food style από χρωματιστή τρούφα! H απόλυτη πρόταση για επιδόρπιο σε ένα καλοκαιρινό πάρτυ σε ταράτσα ή σε αυλή στην πόλη!






Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή είναι τα εξής:

- 1 πακέτο Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ με γεύση ανανά, στο διπλό οικογενειακό μέγεθος (περιέχει 2 φακελάκια). Αν θέλετε επιλέγετε άλλη αγαπημένη σας γεύση π.χ. φράουλα, μπανάνα, ή πορτοκάλι
- 3 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό Τotal classic (με πλήρη λιπαρά)
- χρωματιστή τρούφα για διακόσμηση

Εκτέλεση
Διαλύουμε το περιεχόμενο των φακέλων σε μια μικρή κατσαρόλα έχοντας αναμμένο παράλληλα το μάτι της κουζίνας. Στην κατσαρόλα έχουμε ρίξει 2 ποτήρια νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το περιεχόμενο. Όταν αρχίζει να παίρνει βράση το μείγμα, προσθέτουμε 1 ποτήρι κρύο νερό, ενώ ανακατεύουμε και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά.
Όσο είναι ακόμη καυτό το μείγμα, ρίχνουμε τα 3 κεσεδάκια γιαούρτι και ανακατεύαμε μέχρι να διαλυθούν.
Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα πλαστική ή σε μικρά φορμάκια πλαστικά, ή σε γυάλινα ποτηράκια. Όταν το ζεστό μείγμα κρυώσει καλά, το βάζουμε στο ψυγείο μας για 24 ώρες περίπου. Αφού κρυώσει, αν το έχουμε βάλει στην πλαστική φόρμα, αναποδογυρίζουμε το γλυκό σιγά σιγά και προσεκτικά για να μην διαλυθεί και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Τέλος για food style και τη σωστή διακόσμηση, πασπαλίζουμε  το γλυκό μας με χρωματιστή τρούφα.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος παραμονής του γλυκού στο ψυγείο: 24 ώρες
Άτομα: προκύπτει γλυκό για 15 – 20 άτομα (βγαίνουν 15 – 20 τεμάχια στην πλαστική φόρμα)

Φτιάξτε το και περιμένω σχόλια αν σας άρεσε!
Καλή επιτυχία!! Demi G. xxx

2 σχόλια: