Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Κάτω από την Ακρόπολη...

Το post που ακολουθεί δεν είναι καθόλου για πλάκα. Είναι απολύτως σοβαρό και χρήσιμο για εσένα που είσαι στην πόλη τέλη Ιουλίου. Summer in the City και συγκεκριμένα στην Αθήνα σημαίνει βόλτα στην Πλάκα και στα πέριξ υπό το άγρυπνο βλέμμα του αιώνιου Ναού της Ακρόπολης.
Η παρακάτω βόλτα ενδείκνυται για Κυριακή πρωί προς μεσημέρι…


Φτάνεις Μετρό Πλάκα. Τα τουριστικό κέντρο της Αθήνας απλώνεται μπροστά σου! Μαγαζάκια, café, εστιατόρια κ.α. βρίσκονται διάσπαρτα σε μικρούς δρόμους και στενάκια σε όλη την Πλάκα. Χαρακτηριστικό σημείο είναι ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Πλανόδιοι, λατέρνες, street art, τα πάντα μπορούν να συμβούν σε αυτό το δρόμο.



Περπατώντας τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα φτάσεις στη στροφή για το Θησείο. Μην είσαι ανυπόμονος, όμως, γιατί μέχρι να συναντήσει την πλατεία έχεις πολύ δρόμο μπροστά σου! Για την ώρα μπορείς να περπατήσεις ρομαντικά κάτω από την Ακρόπολη στον πεζόδρομο. Το μεγαλείο της Ακρόπολης απλώνεται στα δεξιά σου.

Μετά από ένα 20λεπτο περπάτημα έφτασες στο Θησείο. Το αρχαίο μπλέκεται με το σύγχρονο και το μοντέρνο. Café σε παλιά νεοκλασικά και με υπέροχες ταράτσες περιμένουν να τα επισκεφθείς. Δε θ το πιστεύεις, αλλά ένας ακόμη πεζόδρομος είναι εδώ για να τον περπατήσεις.  



Τελευταίος σταθμός της βόλτας μας είναι το Μοναστηράκι. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως στέκι των hipster και alternative μορφών της Αθήνας. Τα άτομα που συχνάζουν στο Μοναστηράκι κάνουν fashion statement. Ο παλμός της Αθήνας του σήμερα χτυπάει εδώ. Γραφικά και αρχαία κτίρια συνυπάρχουν στην πλατεία Μοναστηράκι.



Κάπου εδώ η βόλτα που σου προτείναμε τελειώνει κάπου εδώ. Για την επιστροφή σου πάρε Μετρό από το Μοναστηράκι ή αν θέλεις γυρίζεις πίσω στο σημείο αφετηρίας, στην Πλάκα.

Tip 1: Ξεχωριστό café την Πλάκα είναι το Eris Café ακριβώς απέναντι από το Φανάρι του Διογένη. Ο καφές εδώ είναι μία γνωριμία με διαφορετικές κουλτούρες γιατί αποτελεί στέκι τουριστών. Αν είσαι τυχερός θα περάσει από μπροστά σου το Τρενάκι της Αθήνας!

Tip 2: Χαρακτηριστικό σημείο του πεζόδρομου πριν το Θησείο είναι ο θερινός κινηματογράφος Cine Θησείο. Για το βραβευμένο αυτό σινεμά είχαμε γράψει σε προηγούμενο post. Εδώ είναι που το σκηνικό του Παρθενώνα επισκιάζει το σκηνικό της ταινίας. http://summerinthecityofathens.blogspot.gr/2014/07/blog-post.html

Tip 3: Στο Θησείο ως blog προτείνουμε να πας στο Chocolat και συγκεκριμένα στην ταράτσα και στη χειρότερη στον τελευταίο όροφο, γιατί παγωτό με τέτοια θέα δεν πρόκειται να ξαναφάς…


Tip 4: Στο Μοναστηράκι new talk of the town είναι το Α for Athens για την ταράτσα του. Εκεί ένα cocktail με θέα την Ακρόπολη μοιάζει με όαση δροσιάς στο θόρυβο της καλοκαιρινής Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου