Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Πάμε πλατεία για ποτό; Στην Αγία Ειρήνη φυσικά!

Αυτό που μου αρέσει στο κέντρο της Αθήνας, πέρα από τις πολλές καλές εναλλακτικές επιλογές για ποτό το βράδυ, είναι να παρατηρώ τις αλλαγές που γίνονται μέσα στα χρόνια, τις ανακατατάξεις στα trendy και hot στέκια και το γεγονός ότι επικρατεί πάντα μια ρευστότητα. Για παράδειγμα, ποιος θα περίμενε πριν πολλά χρόνια ότι βιομηχανικές και περιθωριοποιημένες περιοχές όπως το Γκάζι θα αναδεικνύονταν σε mainstream μέρη για να συχνάζεις το βράδυ και να πιεις εκεί το ποτό σου;  Ποιος θα φανταζόταν ακόμη πως γειτονιές της πόλης όπως η Νέα Φιλαδέλφεια, η Νέα Σμύρνη, τα Πετράλωνα και το Κουκάκι θα αποκτούσαν τέτοια φήμη ή πως οι θαμώνες ( 30 + σε ηλικία)  των bars στο Κολωνάκι θα μετατοπίζονταν στην πλατεία Καρύτση;

Με παρόμοιο τρόπο λοιπόν τα τελευταία χρόνια, η πλατεία Αγίας Ειρήνης, (παλαιότερα μια κακόφημη περιοχή τη νύχτα), περικυκλωμένη από τις οδούς Αιόλου, Κολοκοτρώνη, Καλαμιώτου και Αθηναΐδος, μετατράπηκε σε hot – hipster μέρος για να απολαύσεις το ποτό σου το βράδυ, πέρα από τον καφέ σου την ημέρα.
Για την πλατεία Αγίας Ειρήνης πολλά έχουν γραφτεί σχετικά με τα καλύτερα μέρη για ποτό και φαγητό. Σε αυτό το post θα κυριαρχήσουν οι προτάσεις για ποτό. Να ξέρετε ότι ποτέ δεν προτείνω μέρη για διαφήμιση, ή διότι  τυχαίνει να γνωρίζω τον ιδιοκτήτη,  ή απλά επειδή είναι trendy και πολυσύχναστα. Προσπαθώ να προτείνω πάντα μέρη αξιόλογα και ποιοτικά, τα οποία έχω επισκεφτεί προσωπικά.



Για αρχή, προτείνω το Tailor Made (Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2) στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε δροσερά cocktails σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα, με εξαιρετική μουσική και καλό service.

Στο Rooster (Πλατεία Αγίας Ειρήνης 4) σερβίρονται επίσης εξαιρετικά ποτά και cocktails καθώς και πολύ νόστιμα πιάτα φαγητού. Το μαγαζί είναι ίσως από τα πιο gay-friendly  μπαράκια της πόλης.

Το Throubi (Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2) είναι επίσης μία εξαιρετική πρόταση για ποτό το βράδυ. Προτείνω χωρίς δεύτερο ενδοιασμό να δοκιμάσετε το ginger caipiroska!

Το Rock & Balls (Βασιλικής 2 και Πλατεία Αγίας Ειρήνης) είναι η πιο νέα άφιξη στην πλατεία. Εκεί θα πιείτε το ποτό σας ή το cocktail σας σε έναν industrial χώρο με τρομερή ατμόσφαιρα. Το μαγαζί προσφέρει ποιοτικό φαγητό σε καλές τιμές και πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τα πεντανόστιμα κεφτεδάκια του.

Το Mαγκαζέ (Αιόλου 33) έκανε την αρχή στον περιοχή και αποτελεί σίγουρα την τέλεια all-day επιλογή. Το βράδυ όμως μπορείτε να δοκιμάσετε και τα εξαιρετικά κοκτέιλ και σνακ του στα έξω τραπεζάκια μαζί με την παρέα σας.

To Harvest (Αιόλου 64 και Ευριπίδου) καθιστά την καλύτερη πρόταση για όσους προτιμούν το κρασί και αναζητούν ποικιλία σε αυτό. Διαθέτει μεγάλη λίστα κρασιών και tapas (τα γνωστά Ισπανικά μεζεδάκια που συνοδεύονται με το ποτό), αλλά και menu πιάτων με πιο gourmet επιλογές. Το είδος της μουσικής που παίζει, jazz και soul, είναι μια ευχάριστη έκπληξη, ενώ κατά καιρούς μπορείτε να ενημερωθείτε για διάφορα music events και Dj sets που λαμβάνουν χώρα στο μαγαζί.

Για το τέλος αφήνω την καλύτερη πρόταση, το bar Baba au Rum (Κλειτίου 6) που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πλατείας. Προσφέρει ίσως τα καλύτερα cocktails της πόλης και η ιστοσελίδα http://www.worlds50bestbars.com/ το ανέδειξε στη λίστα με τα 50 καλύτερα bars του κόσμου για το 2013! Δείτε εδώ πιο αναλυτικά: http://www.worlds50bestbars.com/fifty-best-bars-list-2013/?ist=46

Εναλλακτική ή mainstream, hipster, gay-friendly ή hype, το απόλυτο talk of the town, όπως και να θέλετε να χαρακτηρίσετε την Πλατεία Αγίας Ειρήνης, αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι ότι δίνει τον παλμό της νυχτερινής διασκέδασης στο κέντρο της Αθήνας!
Μέχρι το επόμενο post μου, περιμένω τις δικές σας προτάσεις με τα αγαπημένα σας στέκια για ποτό στις γειτονιές της Αθήνας! Demi G. xxx

1 σχόλιο: