Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Πρόταση βιβλίου για το καλοκαίρι στην Αθήνα! (Τζόνυ και Λούλου)


Το μυθιστόρημα «Τζόνυ και Λούλου» (εκδόσεις Μεταίχμιο) της ταλαντούχας συγγραφέα και συναδέλφου (έχει τελειώσει και αυτή Αγγλική Φιλολογία όπως και εγώ) Βάσιας Τζανακάρη, ξεκίνησα να το διαβάζω πέρυσι το καλοκαίρι, σε περίοδο έντονου καύσωνα στην Αθήνα και κυριολεκτικά το ρούφηξα σε τρεις μόνο ημέρες, χωρίς να καταλάβω πότε έφτασα κιόλας στο τέλος! Η ιστορία είναι φρέσκια, ανάλαφρη, νεανική, επίκαιρη και ενδιαφέρουσα με μια ιδιαίτερη ανατροπή στις τελευταίες σελίδες.


Το στόρι λοιπόν έχει ως εξής.  Ένα ασυμβίβαστο και ροκ ζευγάρι, ο Τζόνυ και η Λούλου μένουν στην Αθήνα που βράζει, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Η πρόσφατη απόλυση της Λούλου  και μια ιδιαίτερη πρόταση, ωθούν και τους δύο να ξεκινήσουν μαζί ένα road-trip με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, ταξιδεύοντας σε παιδικά καλοκαίρια, οδυνηρές οικογενειακές σχέσεις και στην αρχή του έρωτά τους. Το road trip συνοδεύουν μουσικές από Καζαντζίδη και Βαμβακάρη, μέχρι Τρύπες, Stereo Nova, Elvis Presley, Led Zeppelin  και Deep Purple. Το σύνολο των τραγουδιών που θα σας ταξιδέψουν στην ανάγνωση του βιβλίου τα παραθέτω όλα εδώ.

Το mixtape του «Τζόνυ και Λούλου»
Μέρες Αργίας - Διάφανα Κρίνα
Αγριολούλουδο - Στέλιος Καζαντζίδης
Cry for Love - Iggy Pop
House of the Rising Sun - Animals
Κρουαζιέρα - Βαγγέλης Γερμανός
Εδώ - Τρύπες
Stories from the Streets - Madrugada
Ένα Κλεμμένο Ποδήλατο - Στέρεο Νόβα
Βρώμικο - Ρόδες
Μικρό Καράβι - παιδικό
Γιορτή - Τρύπες
For The Good Times - Elvis Presley
Rearviewmirror - Pearl Jam
Βρέχει Φωτιά στη Στράτα μου - Στράτος Διονυσίου
Dust in the Wind - Kansas
Child in Time - Deep Purple
Killing Machine - Deep Purple
Lover, you shouldʼve come over -Jeff Buckley
To Sir with Love - Lulu
Jinx -Tuxedomoon
Electrolite - R.E.M
The Light will Stay On -The Walkabouts
Το Μινόρε της Αυγής – Βαμβακάρης
Το πολλαπλό σου είδωλο - Χειμερινοί Κολυμβητές
Thank You - Led Zeppelin
Love Me Tender - Elvis Presley
When a man loves a woman - Percy Sledge
Stand by Me - Ben E.King
Σʼαγαπώ γιατί είσαι ωραία - Παραδοσιακό
Πόσο Λυπάμαι - Σοφία Βέμπο

Είναι ένα ιδιαίτερο ανακάτεμα τραγουδιών, από διαφορετικές δεκαετίες, μουσικές και χώρες που όμως δένουν τόσο ωραία μεταξύ τους, συνθέτοντας ένα πρωτότυπο και ξεχωριστό soundtrack για την ιστορία!
Eίναι το απόλυτο βιβλίο για το καλοκαίρι στην πόλη για να το ξεκινήσετε οι ίδιοι ή ακόμη να το κάνετε δώρο στα αγαπημένα σας πρόσωπα για την καλύτερη συντροφιά τις καλοκαιρινές ημέρες και νύχτες. «Ένα μυθιστόρημα για τον απόλυτο έρωτα, τη δυνατή μουσική, τον ατελείωτο δρόμο. Ένα βιβλίο για τη γενιά που της έκλεψαν το μέλλον, που θυσιάζεται στο όνομα μιας κρίσης και που δεν σταματάει να ονειρεύεται» (περιγραφή από το οπισθόφυλλο).
Τέλος, σας προτείνω να δείτε και τη συνέντευξη της συγγραφέας Βάσιας Τζανακάρη, που μιλάει για το πώς ακριβώς προέκυψε η συγγραφική της έμπνευση.



Το βιβλίο αυτό το προτείνω ανεπιφύλακτα για το φετινό καλοκαίρι. Αναμένω τα σχόλιά σας, την κριτική σας και τις εντυπώσεις σας αφού το διαβάσετε! Demi G. xxx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου