Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Η ώρα του παιδιού και του παγωτού...

Summer in the City ή οπουδήποτε αλλού σημαίνει παγωτό. Κλασσικό, frozen yogurt ή οποιαδήποτε άλλη παραλλαγή το παγωτό σου θυμίζει τι καιρό έχει έξω, σε ποια εποχή είμαστε και σου φέρνει αναμνήσεις από την παιδική σου ηλικία.

Θα σου παρουσιάσω το top 5 των παγωτών που μου θυμίζουν τα παιδικά μου καλοκαίρια και συντροφεύουν τις διακοπές μου τόσα χρόνια.





5: New entry στη λίστα των παγωτών είναι το frozen yogurt! Εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια στις γευστικές μας επιλογές και τώρα αποτελεί έναν ισχυρό ανταγωνιστή του κλασσικού παγωτού. Σου προτείνω Frozen Yogurt! Πέρα από τις γεύσεις τα συμπληρωματικά (σιρόπι, μπισκότα) θα σε κάνουν να χάσεις το λογαριασμό... και όταν ζυγίσεις το κουτί μάλλον θα πληρώσεις κάτι παραπάνω.

4: Retro/Vintage παγωτό είναι το Lucky Boy και το αντίστοιχο Lucky Girl. Πάντα όταν ήμασταν μικροί αγοράζαμε το κυπελλάκι αυτό δε μας ένοιαζε να φάμε το παγωτό αλλά να το ανοίξουμε και να βρούμε το παιχνίδι. Πολλές φορές δε μας ενθουσίαζε το παιχνιδάκι, αλλά η διαδικασία ήταν που μετρούσε!



3: Υπέροχο παγωτό μπορείς να βρεις σε καταστήματα αποκλειστικά με παγωτά και τα αντίστοιχα γλυκά που τα συνοδεύουν. Αν ψάξεις στην Αθήνα και κυρίως στο Π. Φάληρο ένα Haagen Dazs ή για τους πιο απαιτητικούς κλασσικό Zuccherino με τις περίεργες και αναρίθμητες γεύσεις.

2: Αν θέλεις να ξανανιώσεις παιδί και να δείξεις στους φίλους σου ότι είσαι ακόμα παιδί ενώ εκείνοι μεγάλωσαν, αγόρασε έναν πύραυλο 4x4. Η σοκολάτα που υπερχειλίζει και λιώνει αν δεν το φας γρήγορα θα σε γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω! Μην ξεχάσεις να ρουφήξεις τη σοκολάτα από το κάτω μέρος του πυραύλου, αφού δαγκώσεις το χωνάκι…

1: Το απόλυτο παγωτό για το καλοκαίρι θεωρώ ότι είναι το παγωτό ξυλάκι και συγκεκριμένα το Boss σοκολάτα/βανίλια. Ο ήχος της σοκολάτας που σπάει, η βανίλια που λιώνει δημιουργούν τον απόλυτο γευστικό, καλοκαιρινό συνδυασμό.  




Bonus: Αν είσαι στην πόλη και θέλεις να περάσεις μία χαλαρή νύχτα στο σπίτι με φίλους το παγωτό σε μπολάκι βανίλια/σοκολάτα ή παρφέ σοκολάτα ή καϊμάκι αποτελούν τη σίγουρη και πιο γευστική επιλογή σερβιρίσματος. Plus ότι εμένα το παγωτό στο μπολάκι μου θυμίζει οικογένεια και θείους/θείες να σου κάνουν επίσκεψη και να τρώνε παγωτό στη βεράντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου