Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Τα θερινά τα σινεμά...


Τα καλοκαίρια στην πόλη είναι συνδυασμένα στο μυαλό μας  με τη μαγεία των θερινών κινηματογράφων, την απόλαυση μιας λαχταριστής και δροσερής γρανίτας και την αλμυρή γεύση των ποπ – κόρν στο στόμα, ενώ  το αεράκι μας  δίνει μια ανάσα δροσιάς και χαλάρωσης το καλοκαιρινό βράδυ.
Σας προτείνω τους 3 προσωπικούς μου αγαπημένους  θερινούς κινηματογράφους στην Αθήνα, στους οποίους μπορείτε να απολαύσετε κάποια καινούργια ταινία που παίζεται ήδη στις αίθουσες.
Κάποιες φορές έχετε την ευκαιρία να δείτε λόγω επαναπροβολής και κάποια ταινία που θέλατε να δείτε το χειμώνα και δεν τα καταφέρετε, ή ακόμη και μια κλασική ταινία προηγούμενων δεκαετιών που παίζεται σε κάποιους θερινούς.
Για να μην πολυλογούμε λοιπόν, σας παρουσιάζω ιεραρχικά τα τρία αγαπημένα  μου θερινά σινεμά στην Αθήνα!

3. CINE Αρκαδία 
Καραολή Δημητρίου 32 & Φορμίωνος 222, Πάρκο Βύρωνα
Τηλ.: 2107661166, 210-7661226
Εισιτήρια: € 7,50, παιδ.-φοιτ. € 6,00.
Σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αθήνας, στην πανέμορφη γειτονιά μου, το Βύρωνα, βρίσκεται ο θερινός κινηματογράφος Αρκαδία. Στον τελευταίο όροφο του δημαρχείου Βύρωνα, σε μια μεγάλη, οικογενειακή και  δροσερή ταράτσα, θα απολαύσετε την καλή ταινία που θα επιλέξετε με την παρέα σας. Μην ξεχάσετε να παραγγείλετε τη θεσπέσια γρανίτα φράουλα!


2. CINE Αίγλη Ζαππείου
Κήπος Ζαππείου (είσ. από Βασ. Όλγας)
Τηλ.: 2103369300 
Εισιτήρια: € 8,00, φοιτ., παιδ., άνεργοι & άνω των 65 € 6,00.
Ένα υποβλητικό και με «αίγλη» σινεμά, αριστοκρατικών διαστάσεων που έχει την ωραιότερη οθόνη της Αθήνας. Μετρά κάτι παραπάνω από έναν αιώνα ιστορίας, αφού πρόβαλλε την πρώτη του ταινία το καλοκαίρι του 1903. Αν θέλετε να κλείσει η βραδιά εξίσου αριστοκρατικά, μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας στο εστιατόριο «Αίγλη», με μοναδική θέα στην Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό. Μην ξεχάσετε ότι αν διαθέτετε σύνδεση COSMOTE, κάθε Τετάρτη  μπορείτε να επωφεληθείτε στο συγκεκριμένο σινεμά 2 εισιτήρια στην τιμή του ενός!


1. CINE Θησείο
Απ. Παύλου 7, Θησείο
Τηλ.: 2103420864, 2103470980
Εισιτήρια: Πέμ.-Κυρ. € 8,00, Δευτ.-Τετ. € 6,00. Παιδ.-φοιτ., άνεργοι & άνω των 65 € 6,00.
Τα λόγια είναι περιττά. Αναδείχτηκε ως  ο καλύτερος κινηματογράφος του κόσμου για το CNN Travel ( http://travel.cnn.com/explorations/escape/worlds-10-coolest-movie-theaters-355218 ) και είναι ο μοναδικός θερινός κινηματογράφος του κόσμου, όπου η θεατής από τις ψηλότερες σειρές καθισμάτων απολαμβάνει την εμπειρία της θέας στον ιστορικό ναό του Παρθενώνα. Μην ξεχάσετε να απολαύσετε τη σπιτική βυσσινάδα με μαύρη ζάχαρη και στο τέλος της προβολής να περπατήσετε τον γραφικό πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο!


Η αλήθεια είναι ότι το να επιλέξω μόνο 3 κινηματογράφους ως top favorite στην Αθήνα δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση. Έχουμε τη χαρά και την ευτυχία να ζούμε σε μια πόλη που απαριθμεί πολλούς θερινούς κινηματογράφους, αυξάνοντας έτσι τις επιλογές μας.
Περιμένω με αγωνία τη λίστα και τις προτάσεις με τους δικούς σας αγαπημένους top 3 θερινούς κινηματογράφους στην Αθήνα και στον ευρύτερο νομό Αττικής! Demi G. xxx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου