Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Η ώρα του παιδιού και του παγωτού...

Summer in the City ή οπουδήποτε αλλού σημαίνει παγωτό. Κλασσικό, frozen yogurt ή οποιαδήποτε άλλη παραλλαγή το παγωτό σου θυμίζει τι καιρό έχει έξω, σε ποια εποχή είμαστε και σου φέρνει αναμνήσεις από την παιδική σου ηλικία.

Θα σου παρουσιάσω το top 5 των παγωτών που μου θυμίζουν τα παιδικά μου καλοκαίρια και συντροφεύουν τις διακοπές μου τόσα χρόνια.


Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Κάτω από την Ακρόπολη...

Το post που ακολουθεί δεν είναι καθόλου για πλάκα. Είναι απολύτως σοβαρό και χρήσιμο για εσένα που είσαι στην πόλη τέλη Ιουλίου. Summer in the City και συγκεκριμένα στην Αθήνα σημαίνει βόλτα στην Πλάκα και στα πέριξ υπό το άγρυπνο βλέμμα του αιώνιου Ναού της Ακρόπολης.
Η παρακάτω βόλτα ενδείκνυται για Κυριακή πρωί προς μεσημέρι…

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Καλοκαιρινό γιαουρτόγλυκο με μόνο 2 υλικά!



Είναι η τέλεια πρόταση για ένα δροσερό, ελαφρύ και καλοκαιρινό επιδόρπιο! Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και τα υλικά ελάχιστα και πολύ φτηνά. Είναι από τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά γλυκά. Το έφτιαξα χτες και σας παρουσιάζω τη φωτογραφία που τράβηξα με το ανάλογο food style από χρωματιστή τρούφα! H απόλυτη πρόταση για επιδόρπιο σε ένα καλοκαιρινό πάρτυ σε ταράτσα ή σε αυλή στην πόλη!

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Αυλαία και πάμε...


Summer in the City εκτός των άλλων σημαίνει και θεατρικές παραστάσεις. Πριν τον καφέ σου ή το ποτό σου, πέρνα μία βόλτα από μία αθηναϊκή σκηνή. Το σίγουρο είναι ότι θα αποδράσεις και ίσως προβληματιστείς...

Η Αθήνα ακόμη και το καλοκαίρι είναι μία απέραντη θεατρική σκηνή. Παραστάσεις σε ταράτσες, σε ανοικτά θέατρα, σε κλασσικές ακόμη και σε μουσικές σκηνές.

Ακολουθεί το Top 5 των παραστάσεων που παίζονται αυτό το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Πάμε πλατεία για ποτό; Στην Αγία Ειρήνη φυσικά!

Αυτό που μου αρέσει στο κέντρο της Αθήνας, πέρα από τις πολλές καλές εναλλακτικές επιλογές για ποτό το βράδυ, είναι να παρατηρώ τις αλλαγές που γίνονται μέσα στα χρόνια, τις ανακατατάξεις στα trendy και hot στέκια και το γεγονός ότι επικρατεί πάντα μια ρευστότητα. Για παράδειγμα, ποιος θα περίμενε πριν πολλά χρόνια ότι βιομηχανικές και περιθωριοποιημένες περιοχές όπως το Γκάζι θα αναδεικνύονταν σε mainstream μέρη για να συχνάζεις το βράδυ και να πιεις εκεί το ποτό σου;  Ποιος θα φανταζόταν ακόμη πως γειτονιές της πόλης όπως η Νέα Φιλαδέλφεια, η Νέα Σμύρνη, τα Πετράλωνα και το Κουκάκι θα αποκτούσαν τέτοια φήμη ή πως οι θαμώνες ( 30 + σε ηλικία)  των bars στο Κολωνάκι θα μετατοπίζονταν στην πλατεία Καρύτση;

Με παρόμοιο τρόπο λοιπόν τα τελευταία χρόνια, η πλατεία Αγίας Ειρήνης, (παλαιότερα μια κακόφημη περιοχή τη νύχτα), περικυκλωμένη από τις οδούς Αιόλου, Κολοκοτρώνη, Καλαμιώτου και Αθηναΐδος, μετατράπηκε σε hot – hipster μέρος για να απολαύσεις το ποτό σου το βράδυ, πέρα από τον καφέ σου την ημέρα.

Πρόταση βιβλίου/Ο Φαντομάς του Jo Nesbo

Αν είσαι fan της αστυνομικής λογοτεχνίας, τότε σίγουρα θα έχεις διαβάσει ένα από τα βιβλία του ανερχόμενου Jo Nesbo. Αν πάλι όχι, ήρθε η ώρα να γνωρίσεις τον ασυμβίβαστο και ανατρεπτικό χαρακτήρα Χάρι Χόλε.  Ένα βιβλίο για τα καλοκαιρινά βράδια, μέσα στην απόλυτη ησυχία θα ακούγεται το έντονο σασπένς και οι απανωτές ανατροπές που επιφυλάσσει Ο Φαντομάς.

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Τα παιδιά του Πειραιά

Τι κι αν δε μένω στον Πειραιά, τυγχάνει να συχνάζω σε αρκετά ωραία μέρη του και γι αυτό θα σου τα παρουσιάσω ευθύς αμέσως!

Ο Πειραιάς έχει πολλά κρυμμένα και φανερά σημεία που πρέπει να επισκεφθείς! Τώρα που είναι καλοκαίρι και εφόσον βρίσκεσαι στην πόλη, επιβάλλεται να τα ανακαλύψεις…

Πρόταση βιβλίου για το καλοκαίρι στην Αθήνα! (Τζόνυ και Λούλου)


Το μυθιστόρημα «Τζόνυ και Λούλου» (εκδόσεις Μεταίχμιο) της ταλαντούχας συγγραφέα και συναδέλφου (έχει τελειώσει και αυτή Αγγλική Φιλολογία όπως και εγώ) Βάσιας Τζανακάρη, ξεκίνησα να το διαβάζω πέρυσι το καλοκαίρι, σε περίοδο έντονου καύσωνα στην Αθήνα και κυριολεκτικά το ρούφηξα σε τρεις μόνο ημέρες, χωρίς να καταλάβω πότε έφτασα κιόλας στο τέλος! Η ιστορία είναι φρέσκια, ανάλαφρη, νεανική, επίκαιρη και ενδιαφέρουσα με μια ιδιαίτερη ανατροπή στις τελευταίες σελίδες.

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Τροκαντερό όπως Μαρίνα Φλοίσβου...

Εδώ και κάποια χρόνια το νέο trend στην πόλη είναι το Τροκαντέρο για εμάς των Νοτίων Προαστίων και κατά κόσμον Μαρίνα Φλοίσβου.

Επί της Λ. Ποσειδώνος, κοντά στην στάση του Τραμ «Τροκαντερό» κοντά στο Π. Φάληρο και μέχρι την παραλία εκτείνεται το νέο hot spot! Εκεί που η θαλασσινή αύρα μπλέκεται με τον κοσμοπολίτικο αέρα της περιοχής βρίσκεται το Τροκαντερό. Καταστήματα, καφέ και εστιατόρια για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα βρίσκονται μέσα σε γραφικά κτίρια.

Τα θερινά τα σινεμά...


Τα καλοκαίρια στην πόλη είναι συνδυασμένα στο μυαλό μας  με τη μαγεία των θερινών κινηματογράφων, την απόλαυση μιας λαχταριστής και δροσερής γρανίτας και την αλμυρή γεύση των ποπ – κόρν στο στόμα, ενώ  το αεράκι μας  δίνει μια ανάσα δροσιάς και χαλάρωσης το καλοκαιρινό βράδυ.
Σας προτείνω τους 3 προσωπικούς μου αγαπημένους  θερινούς κινηματογράφους στην Αθήνα, στους οποίους μπορείτε να απολαύσετε κάποια καινούργια ταινία που παίζεται ήδη στις αίθουσες.

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Happy Summer Folks!

Καλό καλοκαίρι σε όλους μας!





Summer in the city is fun!

Τι κι αν μείνεις στην πόλη αυτό το καλοκαίρι; Τι κι αν δεν πας διακοπές; Η Αθήνα μοιάζει με όαση δροσιάς στην κουραστική καθημερινότητα! Ελάτε να ανακαλύψουμε το summer in the city!